Prestatieve Jeugdopleiding

PRESTATIEVE JEUGDOPLEIDING

 

Hieronder kunt u de informatie lezen over het prestatieve gedeelte van onze Tennisschool. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen om een afspraak te maken voor een voorspeeltijd. Er zal dan gekeken worden wat wij voor uw kind kunnen betekenen.

Voor aanmelding en/of meer informatie kunt u bellen met Ingrid op nummer 06-53594585. Op dit moment zijn er nog een aantal plekjes beschikbaar. 

Klik hier om online in te schrijven voor de Prestatieve Jeugd Opleiding.

 

Informatie

Op Tennispark De Sprong worden 2 soorten trainingen verzorgd. De clubtraining en prestatieve training. Voor reguliere clubtrainingen kan ieder kind vanaf 4 jaar zich aanmelden en prestatieve trainingen zijn trainingsuren die veelal bedoeld zijn voor de kinderen die meer uit hun spel willen halen en het wedstrijdcircuit in willen gaan (Fase oranje, groen en geel). Om deze trainingen te volgen is het geen noodzaak om lid te zijn van onze vereniging. 

Er wordt getraind in blokken van 2 uur per week. ’s Zomers worden de centrale trainingen gegeven op de banen van Tennispark De Sprong en 's Winters in een tennishal in de regio. 

Doelstelling is om samen een zo hoog mogelijk individueel niveau te behalen. Het streven van de Tennisschool is om uit de spelers het maximale te halen. Om dit doel te bereiken worden de spelers in alle façetten van het tennisspel begeleidt. Spelers worden bij elkaar gebracht om onder goede begeleiding en dito omstandigheden hard te kunnen trainen. De Tennisschool biedt een volledige opleiding voor het jeugdig talent in de Achterhoek. Uitgangspunt van de opleiding is de wedstrijd. Aan de hand van de individuele aspecten uit de wedstrijden wordt er verder gewerkt aan de persoonlijke individuele doelen op korte en lange termijn. Zowel in de individuele trainingen als in de groepstrainingen werkt iedereen zoveel mogelijk verder aan zijn persoonlijke tennisontwikkeling.

De verschillende façetten zijn:

Het technische gedeelte, de uitvoering van de verschillende slagen. Hierbij wordt binnen de spelsituaties geoefend zodat de speler ook gevoel krijgt voor het spel. Daarnaast werken wij aan vastheid, handelingssnelheid, spelslimheid (juiste keuzes in situaties) en analyse van de tegenstander. Kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen wordt belangrijker en ook meer trainbaar. 

Het tactische gedeelte, hoe maak ik een punt of hoe maakt mijn tegenstander ze steeds? 

Het onmisbare conditionele gedeelte, het lichaam moet in een bepaalde conditie zijn om goed een wedstrijd te kunnen spelen. Het fysieke aspect is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling tot wedstrijdspeler. Bij de jongste jeugd staat de bewegingsscholing op de voorgrond en bij de oudere groep staat het vergroten van de fysieke belastbaarheid en het sneller bewegen op de baan centraal. Om de spelers blessurevrij en bij fysieke problemen snel te kunnen helpen is er een samenwerkingsverband tot stand gekomen met een vaste Fysiotherapiepraktijk De Praktijk te Doetinchem.  

Het mentale gedeelte, in de trainingen van alle doelgroepen komt het mentale gedeelte naar voren. Vooral in een wedstrijd gaat er veel om in het hoofd, binnen dit gedeelte helpen wij de speler deze processen te controleren. De mentale ontwikkeling van de spelers is een belangrijk aspect voor het presteren op de baan. Het mentale gedeelte wordt onderwezen op de baan, plezier in het spel staat hierin voorop. Juist de laatste jaren zijn binnen dit gedeelte grote stappen voorwaarts gemaakt zodat er binnen tal van sporten records zijn gevestigd qua tijd en niveau. Wij hanteren het principe van de vier G’s. Een bepaalde gebeurtenis geeft een (negatieve) gedachte. Dat geeft een negatief gevoel en daardoor ongewenst gedrag waardoor de speler zijn prestatiecurve daalt. Op het moment dat na de gebeurtenis een positieve gedachte ontstaat (positieve aanpak) zal ook het gevoel en het gedrag positief zijn. Spelplezier en vreugde in het vechten voor een goed resultaat zal de boventoon gaan voeren in het spelen van wedstrijden.

De trainers geven toernooi-adviezen en zullen ook de leerlingen scouten in wedstrijden om te zien hoe de speler zich manifesteert in een wedstrijd en of er vooruitgang wordt geboekt.